Karşıyaka Elektronik Enstrümantasyon Nedir?
Kodu: karşıyaka elektronik
- 29-01-2021
- 202 Defa Görüntülendi
- Toplam 0 Yorum
Genel Bilgiler
İlk olarak, elektriksel bir miktarın ölçülmesi için tipik bir cihazdaki algılama limiti aşağıdakiler için belirlenir:
Ofset, sonlu ortak mod reddi, gürültü ve parazit.
Baskın belirsizlik kaynağı tanımlanır ve eşdeğer giriş gerilimi / akım kaynakları hesaplanır. İkinci olarak, elektriksel olmayan bir miktarın ölçümü tartışılmaktadır. Bu durumda, tespit limiti ile ilgili elektriksel olmayan giriş parametresi cinsinden ifade edilmelidir. Sık kullanılan transdüksiyon etkilerindeki (çapraz) duyarlılıklar, elektrik dışı kaynak yüklemesi ve elektrik dışı sinyal alanında gürültü sık tartışılan konulardır. Daha sonra analitik çok alanlı sistem analizini kolaylaştırmak için birleştirilmiş alan biçimsel modelleme eklenmiştir. Son olarak, mekanik, termal, optik ve manyetik sinyal alanındaki tipik uygulamalarda tespit limiti, genel sistem tespit edilebilirliğini en üst düzeye çıkarmak için devre ve sistem teknikleri ile birlikte analiz edilir. Resmi modelleme ve tespit sınırının hesaplanması gibi tanıtılan araçlar, orta vadeli projede gerçek dünya ölçüm problemine uygulanır.
Enstrümantasyon ve Kontrol Nedir?
Enstrümantasyon, ölçüm ve kontrol ile ilgilenen mühendislik dalıdır. Cihaz, akış, sıcaklık, seviye veya basınç gibi proseslerin fiziksel değişkenlerini ölçen veya manipüle eden bir cihazdır. Cihazlar, valfler ve ileticiler kadar basit ve analizörler kadar karmaşık olan birçok çeşitlilik içerir. Cihazlar genellikle çeşitli proseslerin kontrol sistemlerini içerir. Süreçlerin kontrolü, uygulamalı enstrümantasyonun ana dallarından biridir.
Kontrol enstrümanları, solenoidler, valfler, devre kesiciler ve röleler gibi cihazları içerir. Bu cihazlar bir alan parametresini değiştirebilir ve uzaktan veya otomatik kontrol özellikleri sağlayabilir. Vericiler, genellikle 4–20 ma elektrik akımı sinyali şeklinde bir analog sinyal üreten cihazlardır, ancak voltaj, frekans veya basınç kullanan birçok seçenek mümkündür.
Enstrümantasyon hem alandan bilgi toplamada hem de alan parametrelerini değiştirmede önemli bir rol oynar ve bu nedenle kontrol döngülerinin önemli bir parçasıdır.
-Ölçüm
Enstrümantasyon belirli alan parametrelerini (fiziksel değerler) ölçmek için kullanılabilir: Bu ölçülen değerler basınç, diferansiyel veya statik, akış, sıcaklık, seviye, yoğunluk, viskozite, radyasyon, proses enstrümantasyonu vb. şeyleri içerebilir ki bu liste uzayıp gider.
-Kontrol
Alan parametrelerini ölçmeye ek olarak, enstrümantasyon bazı alan parametrelerini değiştirme yeteneğini sağlamaktan da sorumludur.
Enstrümantasyon Mühendisliği
Elektrik, pnömatik alanlarda otomatik cihaz tasarımında ve sıralanımında kullanılan ölçüm aletlerinin prensibi ve çalışmasına odaklanan mühendislik uzmanlığıdır. Tipik olarak, sistem optimizasyonunu ve istikrarını iyileştirmek amacıyla kimyasal veya üretim tesisleri gibi otomatik işlemlere sahip endüstriler için çalışırlar. Bir işlemdeki veya belirli bir sistemdeki parametreleri kontrol etmek için mikroişlemciler, mikrodenetleyiciler veya PLC'ler gibi cihazlar kullanılır. Ancak nihai amaçları bir sistemin parametrelerini kontrol etmektir.
Enstrümantasyon Mühendisinin Değeri
Bir enstrümantasyon mühendisinin amacı, müşterisi / endüstrisi için ateşleme kontrol sistemini kavramsallaştırmak, tasarlamak, detaylandırmak, bakımını yapmak ve sorun gidermektir. Değişen zihniyet ve hükümetin uyumu, kar ve üretime karşı güvenliği öncelikli kılmak için çaba harcar.
Genel Elektronik Aletler
Günümüzde mekanik cihazlar dünyasında, çoğu ölçüm elektronik yöntemlerle yapılmaktadır.
enstrümantasyon, geçmişin kaba mekanik cihazları değildir. Bu yeni özelliklerin çoğu
cihazlar aslında mekanik bir cihaz ile karşıyaka elektronik algılamanın modern bir kombinasyonudur. Bir makine mühendisinin yaptığı ölçümlerin çoğu özel kalibre edilmiş ekipmanlarladır. Ancak bazıları hala temel elektronik ile yapılır. Aygıtlar ve operatör tarafından yorumlanan okumaların yapıldığı mini laboratuvarlar aşağıdakiler için tasarlanmıştır: